ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΗΣ

ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Φανταζόταν ποτέ ο τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης, όταν το 1969 τραγουδούσε μέσα από ένα δίσκο 45 στροφών το τραγούδι “Στου Belle amie το ουζερί”, ότι σχεδόν πέντε δεκαετίες αργότερα, αυτό το περίφημο ”ουζερί” με το όνομα ”Belle Amie”, που είχε ανοίξει στο ισόγειο ενός εντυπωσιακού νεοκλασικού στην καρδιά του Πειραιά, θα επαναλειτουργούσε το 2013 με το ίδιο όνομα “Belle Amie”;

Το ”ουζερί” του τραγουδιού άνοιξε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ενώ στο ισόγειο του κτιρίου φιλοξενούνταν και το ξενοδοχείο ”Κρήτη”. Ο ιδιοκτήτης του ήταν ένας πρώην ναυτικός, ο οποίος – σύμφωνα με τον αστικό μύθο – έδωσε αυτό το όνομα στην επιχείρησή του, αφού άκουσε τη γαλλική φράση ”belle amie” από τα κορίτσια στο λιμάνι της Μασσαλίας, όπου αποβιβαζόταν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του.

Το 2013 δύο άνθρωποι με όραμα, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Παναγόπουλος και ο αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Κοσμάς Καραβάς, πήραν την πρωτοβουλία να αναβιώσουν το χώρο που ήταν φορτωμένος με τόσες αναμνήσεις και να τον μετατρέψουν σε ένα στολίδι για τον πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά και ολόκληρο το Πασαλιμάνι. Το διώροφο εσωτερικό του all day Bar-Restaurant διαμορφώνει την ατμοσφαιρική και κοσμοπολίτικη ταυτότητά του μέσα από φαινομενικά ετερόκλητα έπιπλα και αντικείμενα, τα οποία με μοναδικό τρόπο δένουν μεταξύ τους δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα πολυτέλειας και χαλαρής διάθεσης.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ FUSION ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το Belle Amie είναι ιδιαίτερα υπερήφανο για την προώθηση των δημιουργικών ελληνικών συνταγών του, προσκαλώντας τους πελάτες του να μπουν σε μια γαστρονομική περιπέτεια που ξεπερνά τα παραδοσιακά όρια. Στο επίκεντρο αυτού του γαστρονομικού ταξιδιού βρίσκεται η δέσμευση να επαναπροσδιορίσει τα κλασικά ελληνικά πιάτα, εμπλουτίζοντάς τα με καινοτόμες γεύσεις και σύγχρονο στυλ. Το μενού του εστιατορίου αποτελεί απόδειξη της τέχνης του σεφ, συνδυάζοντας άψογα τα πατροπαράδοτα συστατικά της ελληνικής κουζίνας με παγκόσμιες εμπνεύσεις. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια σειρά από ευρηματικά πιάτα που χορεύουν στον ουρανίσκο, παρουσιάζοντας μια αρμονική συγχώνευση υφών, αρωμάτων και γεύσεων.

Η προώθηση του δημιουργικού ελληνικού fusion φαγητού του Belle Amie επεκτείνεται πέρα από την εμπειρία του φαγητού. Το εστιατόριο συνεργάζεται ενεργά με την κοινότητά του μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, μοιράζοντας ματιές στα παρασκήνια της μαγειρικής διαδικασίας και αναδεικνύοντας τη σκέψη και τη δεξιοτεχνία που κρύβεται πίσω από κάθε πιάτο. Μέσω δελεαστικών οπτικών εικόνων και συναρπαστικής αφήγησης, το Belle Amie δημιουργεί μια αφήγηση γύρω από τις καινοτόμες συνταγές του, ενθαρρύνοντας τους λάτρεις του φαγητού όχι μόνο να αφεθούν σε μια αξέχαστη γευστική εμπειρία αλλά και να εκτιμήσουν την τέχνη πίσω από τη συγχώνευση των ελληνικών γαστρονομικών παραδόσεων και της σύγχρονης δημιουργικότητας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Το Belle Amie είναι σαν ένας καμβάς που έχει σχεδιαστεί με προσοχή στη λεπτομέρεια. Τα έντονα νεοκλασικά στοιχεία του διώροφου κτιρίου ενισχύονται με επιρροές από τα μπαρ του Βερολίνου, προσφέροντας στους επισκέπτες την αίσθηση του ταξιδιώτη. Ο ρετρό-μαξιμαλιστικός σχεδιασμός μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο από τα bistrot του Παρισιού στα καμπαρέ του Βερολίνου του μεσοπολέμου. Το Belle Amie είναι ένα σταυροδρόμι μεταξύ του χθες και του σήμερα. Χειροποίητα χαλιά, αντίκες που έχουν επιλεγεί με νοσταλγία για το παρελθόν, πολυέλαιοι, μαύρες μαρμάρινες κολώνες, πορτρέτα ανθρώπων που υπηρέτησαν τις τέχνες σε επιβλητικά πλαίσια σε βαθυπράσινους βαμμένους τοίχους, χρυσά κρόσσια συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό απαράμιλλης αισθητικής.

Book your table

Reservations are for the restaurant.
Online reservations are possible only 24 hours before the desired date, while for same-day reservations please call us at
2104175740 to inform you about our availability

Κάντε κράτηση

Οι κρατήσεις αφορούν στον χώρο του εστιατορίου.
Οι online κρατήσεις είναι δυνατές μόνο 24 ώρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία, ενώ για αυθημερόν κρατήσεις παρακαλούμε καλέστε μας στο
2104175740 για να σας ενημερώσουμε για τη διαθεσιμότητα μας